Intervju 12.01.2017

Perkovichev jubilej uz gostovanje Avtomobilista

„Nisam mogao niti sanjati da ćemo danas biti ovdje gdje jesmo“, rekao je Nathan Perkovich pred svoju 200. utakmicu za Medveščak

Prije pet godina Nathan Perkovich došao je u Medveščak koji je tada igrao u austrijskom EBEL-u i započeo veliku avanturu u gradu koji će mu postati drugi dom i momčadi s kojom će sutra upisati svoj 200. nastup na međunarodnim natjecanjima.

„Nisam mogao niti sanjati da ćemo danas biti ovdje gdje jesmo. Dogodilo se jako puno jako lijepih stvari i ovdje sam se uvijek osjećao kao dio obitelji. Moja žena i ja volimo ovaj grad, obožavamo život ovdje“, ukratko je sažeo dojmove Perkovich i prisjetio se kako je sve počelo.

„Te prve sezone kada sam stigao, igrali smo u EBEL-u i to je bilo zabavno. Moj prvi dolazak u Europu i u Hrvatsku, zemlju mojih roditelja imao je posebno značenje. Kada je klub ušao u KHL sve je postalo jače i ozbiljnije. Veći je nivo igre, igrači su jači, vještiji i brži. Momčadi imaju puno širine i svaka večer, ma svaki dan je borba i testira te. Ne samo utakmice, već i treninzi. Uvijek moraš biti posve koncentriran i paziti na detalje. Igrajući u KHL-u naučio sam puno životnih lekcija i stekao prijatelje za cijeli život“, izjavio je Perkovich.

Kako je gradio život i sve više se povezivao s Hrvatskom, tako su ga i navijači Medveščaka postepeno upoznavali i danas spada među miljenike. Uvijek spreman pomoći, dubina emocija koje su ga pogodile prije dvije godine kada je posjetio poplavljena područja Gunje, djecu u Lovasu te na kraju Vukovar, iznenadile su i njega samoga.

Na ledu će uvijek ostaviti srce, a van njega prepun je tolerancije i obitelj uvijek stavlja na prvo mjesto. Te vrijednosti duboko su mu usađene pa se spremno odazvao Medveščakovoj kampanji #diversity.

S klubom je prošao EBEL, ušao u KHL, zaigrao na Spenglerovom kupu i zahvaljujući igranju u Medveščaku stekao pravo braniti boje Hrvatske.

„Kroz pet godina skupilo se nezaboravnih trenutaka. Kada bih morao birati, u TOP 3 bi svakako ušle utakmice u Puli. To je bilo nešto posebno i čarobno i samo sam upijao sve. Zatim su tu svi gradovi i države koje smo proputovali. Moraš se osjećati sretnim kada ti posao dopušta da vidiš toliko svijeta. Veselim se odlasku u Kinu i što ćemo bar na tren vidjeti Peking.

TOP 3 ne može bit potpun bez igranja za hrvatsku reprezentaciju. Ponosan sam i velika mi je čast što sam dio reprezentacije. Prvih par godina smo imali uspjeha, a prošle nažalost nismo dosegli očekivanja. No, to je samo jedna lekcija koju moramo usvojiti. Kada završi ova sezona trebamo se regrupirati i krenuti razmišljati o Svjetskom prvenstvu“, podijelio je svoje najdraže uspomene Perkovich.

U petak od 19 sati u Ledenoj dvorani pred svojim navijačima Medvjedi će dočekati ruski Avtomobilist Jekaterinburg, jaku momčad Istoka koja se bori za mjesto u doigravanju. „Svake večeri svaka momčad želi pobijediti i svake večeri je važno samo ono kako i s kojim stavom u tom trenutku igraš. Što je bilo prije nije važno. Avtomobilist ćemo dočekati spremni i igrat ćemo s puno energije. To je naša igra, volimo biti brzi i ne ostavljati puno prostora“, rekao je Perkovich o momčadi protiv koje će Medvjedi tražiti  novu pobjedu.

Medveščak se nalazi pred sam kraj najdužeg domaćeg niza sezone. Nakon Avtomobilista, s deset utakmica do kraja osnovnog dijela sezone u Domu sportova će gostovati Jugra Hanti-Mansijsk.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka utakmice.

EBEL 2017./2018.
no. Klub GP W L pts
1 Vienna Capitals 27 21 4 65
2 Liwest Linz 28 15 8 52
3 KAC 28 16 10 51
4 Red Bull 28 13 12 45
5 Dornbirner 28 11 11 41
6 Innsbruck 28 11 12 40
7 Medveščak 27 10 11 38
8 Graz 99ers 28 9 13 37
9 Orli Znojmo 28 8 12 36
10 VSV 28 9 14 34
11 Fehervar 27 8 14 34
12 Südtirol Alperia 27 6 16 25
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2017 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti