Izvještaj 06.08.2016

Katic odlučio utakmicu

Medveščak je upisao i drugu pobjedu svladavši Litvinov (0:1)

Dvije utakmice, dvije pobjede, dva zaključavanja mreže i dva pogotka u igri s igračem manje kratki su sažetak dosad prikazanog u sklopu Medveščakovih priprema za nadolazeću KHL sezonu.

Uz veliki broj isključenja i prekida igre, što je današnji, drugi susret u Češkoj dovelo do preranog kraja. Medvjedi su odmjerili snage s HK Verva Litvinovim u drugoj pripremnoj utakmici za obje momčadi.

„Utakmica je bila jako intenzivna i obje momčadi su igrale na tijelo. Svidjelo mi se kako smo se natjecali i otpornost koju smo pokazali. Nažalost, standard suđenja je još jednom bio razočaravajući i to je dovelo do frustracija kod obje momčadi.

Medveščakovi igrači se zauzimaju jedan za drugoga, i to su učinili i večeras. Iznenadilo nas je što je susret prekinut, no, uzet ćemo pobjedu, krenuti prema Ujedinjenom Kraljevstvu i nastaviti se pripremati za nadolazeću sezonu“, izjavio je glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer nakon što je glavni sudac odlučio prekinuti susret sedam minuta prije službenog isteka vremena.

Da će po stilu utakmica podsjećati na prvu pripremnu protiv Avangarda, dalo se naslutiti od samoga početka. Puno igre na tijelo nerijetko je završavalo isključenjima na obje strane leda. Prva velika prilika utakmice bila je ona Edwina Hedberga sredinom prve trećine, no udarac je spriječio Janus te se na odmor otišlo s početnih 0:0.

Danny Taylor stajao je među vratnicama zagrebačke momčadi i u više navrata tijekom susreta spremno odgovarao na sve pokušaje Čeha zadržavši mrežu praznom.

Tempo prve trećine nastavio se u drugoj, a da se strasti neće smiriti dao je naslutiti i sam kraj druge trećine u kojoj su dvojica igrača kažnjena isključenjem s utakmice (Hedberg i Horava), dok su četvorica 'zaradila' po dvije minute zbog grubosti.

Jedini pogodak susreta uslijedio je u početnim minutama posljednje trećine. S Tomašom Mertlom na klupi za kažnjene, Shaone Morrisonn je kaznio pogrešku Litvinovog tima za igru s igračem više, pucao prema vratima, a pak se od Janusa odbio ravno do Marka Katica koji priliku ne propušta i osigurava novu pobjedu.

Ovo je bila posljednja pripremna utakmica Medveščaka u Češkoj. Pripremni kamp se seli u Wales, točnije u Cardiff gdje će nakon cijelog tjedna treniranja Medvjedi dvaput u dva dana odmjeriti snage s domaćom momčadi, Cardiff Devilsima u njihovoj novoj areni -  u subotu, 13. kolovoza s početkom u 20 sati po našem vremenu i dan kasnije s početkom u 19 sati po našem vremenu.

HK VERVA LITVINOV – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 0:1 (0:0;0:0;0:1)

Pripremna utakmica, Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvinov, Češka

STRIJELCI:

42:28 0-1 Katic (Morrisonn) SH1

HK VERVA LITVINOV: Pinc, Janus, Kubat, Frolo, Kokeš, Pavlik, Pavelka, Gula,  Šestak, Nejezchleb, M. Hanzl, Lukeš, Stribrny, R. Hanzl, J. Černy, Horava, Havliček, Travniček, Šimeček, Valek, Havelka, K. Černy, Sørvik, Sklenička, Lukeš, Martynek, Gerhat, Jurčik, T. Doležal, J. Doležal

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Hovinen, Taylor, Giroux, Mertl, Genoway, Morrisonn, Parlett, McMillan, Brule, Pare, Krejčik, Smith, Katic, Mahdob, Hedberg, Bezina, Larkin, Zanoški, Arkalov, Glumac, Smejkal, Sauve

Divizija Bobrov 2016./2017.
no. Klub GP W L pts
1 SKA 60 39 8 137
2 Dinamo Mn 60 27 19 105
3 Jokerit 60 23 19 93
4 Slovan 60 22 26 85
5 Medveščak 60 19 33 69
6 Spartak 60 18 33 66
7 Dinamo R 60 11 34 58
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti