Najava 01.08.2016

Uigravanje kreće protiv Avangarda

Prva pripremna utakmica na rasporedu je sutra u Chomutovu s početkom u 17 sati

Zagrebački Medvjedi su jučer krenuli u drugu fazu priprema koja će uključivati duža putovanja u Češku i Wales te povratak prema Zagrebu preko Bratislave i Graza. Prvih tjedan dana boravit će u Karlovim Varima, a u obližnjem Chomutovu će odigrati prve dvije pripremne utakmice.

„Prve pripremne utakmice poslužit će nam da igrače vidimo u konkretnim situacijama, da vidimo kako funkcioniramo na ledu. Bit će to važan tjedan za nas, osim što će samom natjecateljskom karakteru pomoći što igramo protiv drugih momčadi, moći ćemo poraditi na našem identitetu i kolektivnoj igri. Trenirat će se intenzivno, stavljat ćemo i procjenjivati igrače u raznim okruženjima i graditi naš identitet. S dečkima koji su se vratili, i obzirom na karakter novih igrača, siguran sam da ćemo napredovati i svi imati isti cilj i moto“, izjavio je glavni trener Gordie Dwyer.

Prvi na redu je Avangard Omsk, jaka KHL momčad protiv koje Medvjedi u prvenstvenim utakmicama nemaju pozitivan skor. U dosadašnjih pet ogleda, omski Jastrebovi su četiri puta slavili. No, rezultat je u ovoj fazi najmanje važan.

„Utakmica s Omskom će biti prva predsezone i cilj za prvu utakmicu je uvijek imati postavljen željeli sustav, željeni način igre u određenim situacijama, vidjeti kako će funkcionirati i dalje se prilagođavati. Rezultat nije imperativ za razliku od prvenstvenih utakmica“, kratko je rekao pomoćni trener Connor Cameron.

Omsk je momčad koja je tijekom ljeta dovela 16 novih igrača. U dosadašnjem dijelu priprema odigrali su dvije utakmice, s Avtomobilistom (Jekaterinburg) i Piratima (Chomutov) i u obje doživjeli poraz.

„Bez obzira na promjene igrača Omsk je jako dobra momčad. Prošle sezone su imali ubojitu liniju, imaju izvrsnog vratara. Ruske momčadi su brze, ne staju i ne prestaju klizati. Mi naravno želimo zabiti puno pogodaka, ali tek smo krenuli tako da u ovome trenu nemamo rezultatska očekivanja. Moramo kontrolirati ono što možemo i učiti iz pogrešaka da bi bili što bolji, to je stav kojega se moramo držati. Sigurno će biti zabavno“, ukratko je najavio utakmicu novi napadač Brloga, Francis Pare.

Ivan Janković ponudio je slično razmišljanje:„Za početak, u Češku se ne ide po pobjede, idemo da se momčad uigra, da osjetimo kako funkcioniramo u utakmici.“

Utakmica je na rasporedu sutra (utorak, 02.08.) u Chomutovu s početkom u 17 sati. Prijenos je uz naknadu (oko 2 eura) moguće pratiti klikom na ovu stranicu.

Divizija Bobrov 2016./2017.
no. Klub GP W L pts
1 SKA 60 39 8 137
2 Dinamo Mn 60 27 19 105
3 Jokerit 60 23 19 93
4 Slovan 60 22 26 85
5 Medveščak 60 19 33 69
6 Spartak 60 18 33 66
7 Dinamo R 60 11 34 58
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti