Novost 15.11.2016

Zagrebački KHL jubilej

Danas Medvjedi igraju svoju 100. domaću KHL utakmicu

Stota  domaća KHL utakmica kuca na vrata za zagrebačke Medvjede. Ono što se prije nepune četiri godine činilo tek kao san i nekima prolazna misao, danas doživljava  stotu izvedbu na samoj polovici četvrte sezone. Naime, iako je najavljeno kako će 'velika KHL avantura' trajati samo 3 sezone vodstvo Medveščaka uspjelo je zadržati Klub u rusko-europskom prvenstvu još jednu tzv. 'bonus' sezonu.

Trojica igrača, Nathan Perkovich, Mike Glumac i Mark Katic s Medveščakom su u ovoj velikoj avanturi od njenog početka.

I dok je Perkovich u Zagreb stigao u doba EBEL-a i izborio svoje mjesto u KHL timu, Glumac i Katic došli su iz njemačkog DEL-a na početak puta, neznajući točno što očekivati od kluba iz zemlje koju svi prije povezuju s ljetom i plažama, i to u jednoj od najjačih hokejskih liga svijeta. Tri i pol sezone ovaj trojac, kojeg su navijači prihvatili kao svoje, prolazio je s klubom sve uspone i padove i ostavio svoj trag na stranicama povijesti koju i dalje ispisuju.

Kako se mijenjao klub, mijenjale su se i uloge koje su im pripale pa su tako Medvjedi pod vodstvom Glumca prvi puta u novu KHL sezonu krenuli s istim kapetanom. On, kao i Perkovich i Katic nikada ne skrivaju da im je Zagreb postao drugi dom, a stabilnost koju su dobili je rijetka u hokejskom svijetu.

„Promjene u momčadi i stalno seljenje je nešto što je normalno u hokejskom svijetu, no puno je bolje i ljepše imati stabilnost. Moja obitelj i ja uživamo u Zagrebu od prvoga dana i sretni smo što ga nazivamo domom. Gotovo je nevjerojatno da je već prošlo toliko vremena i da je 100. domaća utakmica tu“, izjavio je Glumac.

U sportu, a pogotovo jednom kao što je hokej, emocije su uvijek blizu površine, a nevjerojatna slavlja često se u kratkim razmacima miješaju s osjećajima tuge i ponekad razočaranja koje nose velika očekivanja. Jer, kao što je ovaj trojac dobro naučio, srce i entuzijazam svih uključenih je ono što vodi Medvjede iz sezone u sezonu, iz utakmice u utakmicu, počevši od one prve protiv CSKA u rujnu 2013. pa sve do današnje kada Medveščak ugošćuje Dinamo Minsk kao stotog KHL protivnika.

Ruski velikani dolazili su pred zagrebačke navijače u Ledenu dvoranu Doma sportova, i one prve sezone u Arenu Zagreb, suprotstavljajući Medvjedima desetljeća tradicije i nerijetko momčadi čiji budžeti jedne sezone premašuju Medveščakov za tri. Unatoč zvijezdama i jakim temeljima koje im je dala njihova škola, često su sa zagrebačkog leda odlazili bez bodova i uvijek pod dojmom tribina koje su Medvjede nosile do pobjede.

U prvih 99 utakmica bilo je nezaboravnih trenutaka, velikih pobjeda, ali i poraza, majstorskih poteza, golova u posljednjim sekundama i obrana koje su od igrača stvarali miljenike navijača. Svatko tko je ijednom kročio na utakmicu Medvjeda ima svoj omiljeni trenutak, ono nešto što će nositi sa sobom do kraja života. A oni sretnici koji su se zaljubili u hokej, iz jedne u drugu domaću utakmicu uživo uživaju u svim čarima najbrže igre na svijetu.

100. utakmica na rasporedu je danas u 19 sati u Domu sportova, a u fotogaleriji pogledajte neke od najljepših trenutaka iz prvih 99.

Divizija Bobrov 2016./2017.
no. Klub GP W L pts
1 SKA 60 39 8 137
2 Dinamo Mn 60 27 19 105
3 Jokerit 60 23 19 93
4 Slovan 60 22 26 85
5 Medveščak 60 19 33 69
6 Spartak 60 18 33 66
7 Dinamo R 60 11 34 58
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti