Novost 05.12.2017

Medvjedi predali donaciju dječjoj bolnici

Medvjedi ususret Sv. Nikoli predali vrijednu donaciju u dlanovnicima i TV prijemnicima onkološkom odjelu dječje bolnice Klaićeva…

Od listopada do prosinca zagrebački Medvjedi zajedno sa svojim partnerima i navijačima prikupljali su prodajom pakova dobrote donacije za tehničko opremanje onkološkog odjela Klaićeve dječje bolnice. Cilj je bio prikupiti sredstava i bolnicu opskrbiti dlanovnicima i tv prijemnicima za bolesničke sobe malih junaka kako bi svoje bolničke dane provodili u zabavi, prateći nastavu iz svojih bolesničkih postelja i komunicirajući s prijateljima izvan bolnice. Cilj je postignut.

Samo dan prije blagdana Sv. Nikole Medvjedi Vilim Rosandić, Ivan Janković, Luka Jarčov, Bruno Kegalj, Tomislav Zanoški i Mike Aviani posjetili su dječji odjel zagrebačke Klinike za tumore Klaićeve bolnice i u društvu dobrotvora i navijača Medveščaka Pave Šukana, koji je i pokrenuo ovu veliku akciju, te liječnicima i štičenicima bolnice predali ovu vrijednu donaciju.

«Kada biste me pitali da vam usporedim ljepotu sretnog dječjeg osmjeha s nekim od svojih najdražih sportskih uspjeha ne bih to mogao jer nema veće radosti, iskrenosti i ljepote od osmijeha sretnog djeteta. Drago mi je da smo zajedno sa svojim navijačima uspjeli ovoj djeci i njihovim roditeljima koji provode dane zatvoreni u bolnici barem na trenutak vratiti osmijeh na lice i ove teške dane učiniti barem malo ljepšima», izjavio je napadač Medveščaka i miljenik navijača Tomislav Zanoški u ime cijelog tima.

«Hodajući prema ovamo razmišljao sam o protekla dva mjeseca u kojima smo prikupljali donacija i srce mi je bilo veće od ove bolničke zgrade. Nema riječi kojom bih opisao ovaj trenutak sada i svoju sreću, dok gledam ova mala bića kojima smo nadam se barem malo uljepšali život. Ponosim se na sve koji su uspjeli izdvojiti svoje donacije i osigurali da ovaj projekt uspije. Da nismo bili zajedno i da s nama nisu bili naši Medvjedi velikog srca ovoga danas ne bi bilo i to je dokaz zajedništva koje vlada u Medveščaku, kako na ledu tako i izvan njega», izjavio je vidno uzbuđen i sretan Pavo Šukan.

Kako akcija prikupljanja donacija prodajom bijelih pakova dobrote traje još i kroz prosinac, a budući je cilj za Klaićevu dječju bolnicu ispunjen, Medvjedi i predstavnici Klaićeve bolnice dogovorili su se da se naknadno prikupljene donacije preusmjere na pomoć bolnici u ličkom Otočcu. Medvjedi će tako nastaviti s akcijom «HOKEJ PROTIV RAKA» te tv prijemnicima opremiti bolesničke sobe i čekaonu u maloj ali za lokalno stanovništvo vrlo važnoj bolnici u Otočcu.

«Nakon što smo ispunili svoje obećanje i s dlanovnicima i TV prijemnicima danas opremili bolesničke sobe dječjeg odjelu zagrebačke Klinike za tumore te čekaonicu dječje bolnice u Klaićevoj, odlučili smo donacije od preostalih bijelih pakova koje prodajemo u akciji tijekom prosinca preusmjeriti na bolnicu Otočac. Riječ je o maloj ali iznimno važnoj bolnici za taj dio Hrvatske i raduje nas činjenica da ćemo uspjeti barem malo uveseliti i učiniti bolesničke dane kraćima osobama koje u njoj borave» najavio je nastavak akcije i pomoć bolnici Otočac Pavo Šukan prilikom predaje donacije u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Donacija bolnici u Otočcu trebala bi biti uručena krajem prosinca, a bijeli pakovi dobrote prodavat će se tijekom cijelog prosinca na svim domaćim utakmicama Medveščaka. Minimalna donacija je 100 kuna, a u prodaji je 150 bijelih pakova dobrote. Pakovi se mogu naručiti i putem emaila na info@medvescak.com . 

Photo: MDVPResss

EBEL 2018./2019.
no. Klub GP W L pts
1 UPC Vienna Capitals 11 10 0 32
2 HCB 11 7 2 24
3 Moser Medical Graz 99ers 11 5 2 22
4 EC KAC Klagenfurt 10 4 3 16
5 EC Red Bull Salzburg 10 4 4 15
6 EHC Liwest Blackwings Linz 11 3 4 14
7 Fehervar AV19 11 2 4 14
8 HC TWK Innsbruck Die Haie 11 2 4 13
9 EC Dornbirn Bulldogs 11 3 6 12
10 EC Panaceo VSV, Villach 11 2 6 12
11 KHL MEDVEŠČAK Zagreb 10 3 6 10
12 HC Orli Znojmo 10 2 6 8
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti