Izvještaj 19.10.2018

Medvjedi uvjerljivo podrezali krila Linzu

Velika večer hokejaša Medveščaka u Sisku!

Nakon poraza na gostovanju u Salzburgu, momčad Medveščaka vratila se na pobjednički kolosijek pobjedom 5:2 protiv momčadi EHC LIWEST Black Wings Linz u utakmici 10. kola EBEL lige.

Utakmica nije krenula u dobrom smjeru za Medvjede, nakon početnog ispitivanja snaga, gostujuća momčad dobiva priliku sa igračem više radi isključenja J.Samuels-Thomasa u 2. minuti utakmice.

„Crna krila“ su iskoristila priliku i golom 28-godišnjeg austrijanca Kristlera u mreži V.Rosandića povela 0:1. Medvjedi su podignuli tempo igre te krenuli sa pritiskom na gol gostujuće momčadi što je rezultiralo isključenjem D.Wogera u 7. minuti utakmice. Igrači Medveščaka nisu uspjeli realizirati igru sa igračem više, nastavila se otvorena igra da bi u 11. minuti utakmice S.Slyvestre napravio prekršaj za isključenje. Odlična obrana Medvjeda nije dopustila novo vodstvo momčadi Linza, prilike su se izmjenjivale sa obje strane do kraja 1. trećine. Izjednačena utakmica sa laganom inicijativom Medveščaka u 1. trećini, ali na odmor se otišlo vodstvom gostujuće momčadi.

 

Momčad Aarona Foxa na led se ponovno vratila u borbenom tonu, pritisak u trećini Linza se nastavio i prilika je stigla u 4. minuti nastavka kada je isključen gostujući igrač M.Altmann. Pogreškom Medvjeda nakon 25 sekundi igre, momčad Linza postiže gol u igri sa igračem manje i povećava vodstvo na 0:2 pogotkom 33-godišnjeg kanađanina D.DaSilve. Medvjedi ne posustaju, dolazi nova prilika s igračem više i u 26:55 minuti utakmice S.Olden na izvrsnu asistenciju novog ruskog igrača N.Lemtjugova pronalazi put do mreže gostujuće momčadi. Rezultat je smanjen na 1:2, publika diže atmosferu i pritisak igrača Medveščaka se nastavlja. U 29. minuti utakmice isključenje J.Armstronga, nova prilika za „Crna krila“, međutim odličnom obranom braniča Medveščaka rezultat ostaje nepromijenjen. Dvije minute kasnije odlična kombinacija S.Olden – S.Sylvestre vraća utakmicu na početak, rezultat je 2:2! Do kraja trećine uslijedila je otvorena igra i većim dijelom pritisak Medvjeda na gol Linza. Lijepe prilike za Medveščak nisu urodile plodom, Medvjedi nisu uspjeli realizirati dvije situacije sa igračem više i u zadnju trećinu se ušlo sa izjednačenim rezultatom.

 

Sjajna atmosfera u dvorani ponudila je iščekivanje posljednjeg perioda utakmice. Ulazak u posljednju trećinu ponudio je neizvjesnost i otvorenu utakmicu u kojoj je Medveščak imao više prilika i inicijativu tijekom cijele utakmice. Nakon četiri minute nastavka, gostujuća momčad dolazi u priliku isključenjem igrača Medveščaka D.Brinea. Odličnim klizanjem cijele momčadi, Medvjedi su se obranili i pak prenijeli u trećinu momčadi Linza. Pritisak je urodio plodom, u 48. minuti utakmice drugo isključenje na utakmici za igrača Linza - D. Wogera. Minutu kasnije, sjajnom igrom sa igračem više, Medvjedi okreću utakmicu u svoju korist pogotkom G.Mauldina na asistenciju S.Oldena. Rezultat je 3:2, publika je na nogama, sjajna atmosfera diže momčad Medveščaka, tempo se pojačava i ulazimo u posljednjih 10. minuta utakmice. U 52. minuti, Medvjedi prelamaju utakmicu na 4:2 petim pogotkom sezone kapetana Y.Sauvea na asistenciju B.Svenssona i M.Avianija. Isključenjem J.Samuels-Thomasa pet minuta prije kraja utakmice, gostujuća momčad dobiva priliku za povratak u utakmicu. Rizik igre bez golmana im se nije isplatio te Medvjedi zaključuju utakmicu pogotkom na prazan gol momčadi Linza. Strijelac za konačnih 5:2 bio je 25-godišnji kanađanin M.Aviani svojim drugim pogotkom sezone.

 

Veliki povratak, visok tempo utakmice, odlični Medveščak te pobjeda i slavlje igrača i navijača obilježili su utakmicu u Sisku. Hvala svima na podršci. Ukrcaj se na besplatni navijački vlak u nedjelju u 15:09h na Glavnom kolodvoru Zagreb te podrži Medvjede u obračunu sa aktualnim EBEL prvacima – talijanskom momčadi HCB Bolzano Foxes. Početak utakmice je u 17:30h.

 

Izjava trenera Aarona Foxa:

„Izvrstan je osjećaj pobjediti doma. Navijači su bili odlični i glasni. Mislim da smo odigrali dobar prvi period utakmice, bez obzira što smo u tim trenucima gubili utakmicu. Radili smo pritisak, diktirali igru te povratak i pobjeda pokazuju borbenost i karakter ove momčadi. Trebali smo ovu pobjedu kako bi se podignula atmosfera i nadam se da ćemo sada krenuti u pravom smjeru u nastavku sezone. Hvala navijačima na podršci, puno nam takve stvari znače i pozivam sve u nedjelju na utakmicu protiv aktualnih prvaka – talijanske momčadi Bolzano„

 

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB vs. EHC LIWEST BLACK WINGS LINZ 5 : 2 ( 0:1, 2:1; 3:0 )

 

10. kolo EBEL lige / ZIBEL, Sisak / Gledatelja: 1500

 

Strijelci:

02:35 min – A.Kristler (EHL) 0 : 1 – PP1 – assist: B.Kearns

23:50 min – D.DaSilva (EHL) 0 : 2 – SH1 - assist: A.Brocklehurst

26:55 min – S.Olden (MZA) 1 : 2 – PP1 assist: N.Lemtjugov, J.Armstrong

30:25 min – S.Sylvestre (MZA) 2 : 2 – EQ - assist: S.Olden

48:39 min – G.Mauldin (MZA) 3 : 2 – PP1 - assist: S.Olden, J.Samuels-Thomas

52:00 min – Y.Sauve (MZA) 4 : 2 – EQ - assist: B.Svensson, M.Aviani

55:57 min – M.Aviani (MZA) 5 : 2 – EQ - assist: D.Brine, A.Manavian

 

Udarci na gol: KHL Medveščak Zagreb: 33 / EHC LIWEST Black Wings Linz: 23


Isključenja: KHL Medveščak Zagreb: 10 min / EHC LIWEST Black Wings Linz: 12

 

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: V.Rosandić, I.Lisutin, Y.Sauve, A.Manavian, I.Puzić, T.Kudelka, A.Deutsch, M.Robar, S.Olden, S.Sylvestre, B.Svensson, T.Zanoški, G.Mauldin, J.Samuels-Thomas, M.Puskarich, M.Aviani, J.Armstrong, N.Šimšić, D.Brine, N.Lemtjugov

 

EHC LIWEST BLACK WINGS LINZ: M.Ouzas, D.Kickert, K.Kapstad, T.Rutkowski, A.Brocklehurst, J.D'Aversa, M.Altmann, M.Matzka, I.Korecky, G.Kragl, B.Lebler, C.Locke, D.Umičević, A.Kristler, R.Schofield, D.DaSilva, B.Kearns, M.Brucker, D.Woger, M.Mayrhofer, L.Ober, P.Koudelka

 

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

EBEL 2018./2019.
no. Klub GP W L pts
1 Moser Medical Graz 99ers 44 23 11 87
2 UPC Vienna Capitals 44 24 10 87
3 EC KAC Klagenfurt 44 22 12 83
4 EC Red Bull Salzburg 44 21 14 76
5 HCB 44 22 14 76
6 Fehervar AV19 44 19 14 74
7 EHC Liwest Blackwings Linz 44 20 17 69
8 EC Dornbirn Bulldogs 44 17 18 62
9 HC Orli Znojmo 44 19 21 62
10 HC TWK Innsbruck Die Haie 44 13 19 59
11 EC Panaceo VSV, Villach 44 8 29 36
12 KHL MEDVEŠČAK Zagreb 44 6 35 21
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti