Izvještaj 25.09.2018

Vienna Capsi pobijedili

Medvjedi su izgubili i drugu domaću utakmicu, unatoč zalaganju, od Vienna Capitalsa s 3:1.

Medveščak je utakmicu započeo dobro. Uz brzi tempo i napadačku igru pritisnuli su Bečane u njihovu zonu. To je potrajalo do trenutka kada smo se morali braniti u situaciji s igračem manje, nakon što je Aviani isključen zbog visoko podignute palice. Medvjedi su se tom prilikom dobro obranili i nisu dopustili Vienni da dođe u vodstvo.

Corbeil je momčad držao u igri ne samo tijekom te situacije s isključenjem, nego i kasnije, kada je izgubio palicu ali je svejedno uspio obraniti i zadržati nas na nuli.

Medvjedi su čak imali priliku za vodstvo s igračem više u situaciji 4 na 3, no unatoč nekoliko prigoda koje su stvorili nisu postigli pogodak. Oba golmana branili su dobro i prva je trećina završila bez golova.

Drugu trećinu Medvjedi su opet počeli dobro, uz veliki pritisak na gostujuću momčad, čime su primorali Holzapfela da napravi prekršaj i izborili drugu powerplay situaciju. Nažalost, ni ona nije iskorištena. Nakon toga Vienna se malo probudila i stvorila pritisak, što je zabrinulo navijače Medvjeda.

Te su se brige uskoro pretvorile u veselje, nakon što je u šestoj minuti druge trećine Armstrong progurao puk iza Lamoureuxa i postigao gol za Medvjede.

Na žalost, taj se impuls nakon postignutog gola ubrzo izgubio, kada smo se ponovo našli u situaciji s igračem manje. Međutim Medvjedi su i tada nastavili s napadačkom igrom, te stvorili nekoliko prilika.

Potom su oba protivnika pojačala pritisak, ali je Vienna to bolje iskoristila kada je Tessier postigao izjednačujući pogodak. Niti minutu nakon toga gola Corbeil je kažnjen za zadržavanje igre zbog pomicanja mreže. Svensson je otišao odslužiti kaznu, te potom imao prigodu za gol nakon brzog izlaska iz boksa otevši puk, no nije uspio postići drugi pogodak za Medvjede.

I baš kada se činilo da će druga trećina završiti neriješeno, Nissner je za Capitalse postigao drugi gol. Medvjedi su se bunili zbog tog pogotka, no to im nije uspjelo jer je video snimka pokazala da je gol regularan, pa je gostujuća momčad 18 sekundi prije kraja ove trećine došla u vodstvo.

U treću trećinu Medveščak je opet ušao u brzom tempu kao i u prethodne dvije, pokušavajući svim silama postići izjednačujući pogodak. Budući da su morali igrati otvorenije, to je Vienni također omogućilo da napada, ali dok se akcija premještala s jednog kraja na drugi ni jedna od momčadi nije postigla pogodak. To se promijenilo kada je oko 15 minute treće trećine Corbeil kažnjen zbog spoticanja, a Capitalsi dobili powerplay situaciju.

Nije im trebala niti minuta da postignu svoj treći večerašnji pogodak, Nödl ih je doveo u prednost od dva gola. Tenzije su nakon tog gola nastavile rasti, igrači su se gurkali, što je rezultiralo isključenjem obadvojice kapetana, Perkovicha i Lakosa, na 5 minuta zbog držanja. Medvjedi su nakon toga čak imali priliku vratiti se u igru u situaciji s igračem više, no nisu je iskoristili. Premda su i nakon toga stvorili još nekoliko prilika, utakmica je na kraju završila porazom 3:1.

Naš je trener Aaron Fox nakon utakmice i svih tenzija izjavio sljedeće: “Ne želim komentirati i stvoriti si probleme. Jasno, zaista cijenim trud i našu igru večeras. Mislim da smo zaslužili više. Na žalost, nekoliko odbijanja nije otišlo u dobrom smjeru, nekoliko kazni nismo iskoristili. U ovoj je ligi teško pobijediti i kada sve ide kako treba, a kada se stvari ne događaju kako treba onda je još teže. Sviđa mi se kako smo se vratili nakon prošle utakmice, uz mnogo više zalaganja. Cilj nam je igrati bolje, popraviti igru i morat ćemo mnogo raditi ovaj tjedan i dobro se pripremiti za gostovanje u Znojmu, dati sve od sebe da pobijedimo i s tim se vratimo ovdje iduće nedjelje.”

 

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB : VIENNA CAPITALS 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

1:0       26:26                MZA  Armstrong J. (Puskarich M./ EQ
1:1       34:48               VIC     Tessier K. (Holzapfel R., Arniel J./EQ
1:2       39:42               VIC    Nissner B. (Schneider P.)
1:3       56:07               VIC    Nödl A. (PP)

Udarci: 27:31

Minute kazne: 15:13

MZA:

Corbeil (Rosandić); Sauve, Deutsch, Olden, Samuels-Thomas, Mauldin; Robar, Manavian, Svensson, Aviani, Perkovich; Kudelka, Puzić, Puskarich, Sylvestre, Armstrong; Fičur, Šijan, Zanoški, Brine, Simšič

VIC:

Lamoureux (Tschrepitsch); Hackl, Dorion, Tessier, Holzapfel, Arniel; Wall, Peter, Nödl, Wukovits, Rotter; Davis Kurt Casey, Lakos, DeSousa, Nissner, Schneider, Romig, Hartl

 

Foto: MDVPRess/D.Rogic

EBEL 2018./2019.
no. Klub GP W L pts
1 Moser Medical Graz 99ers 44 23 11 87
2 UPC Vienna Capitals 44 24 10 87
3 EC KAC Klagenfurt 44 22 12 83
4 EC Red Bull Salzburg 44 21 14 76
5 HCB 44 22 14 76
6 Fehervar AV19 44 19 14 74
7 EHC Liwest Blackwings Linz 44 20 17 69
8 EC Dornbirn Bulldogs 44 17 18 62
9 HC Orli Znojmo 44 19 21 62
10 HC TWK Innsbruck Die Haie 44 13 19 59
11 EC Panaceo VSV, Villach 44 8 29 36
12 KHL MEDVEŠČAK Zagreb 44 6 35 21
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti