Novost 25.11.2013

Medveščak bogatiji za mladog napadača Erika Nyströma

20-godišnji Šveđanin igra na poziciji lijevog i desnog krila.

''Nyström je švedski igrač rođen 1993. koji bi na kvalitetan način trebao pridonijeti fleksibilnosti u našoj momčadi koja nam je potrebna zbog KHL-ove kvote za igrače mlađe od 21 godine. Bio je šesti pick Montreal Canadiensa na draftu te je kao dvadesetogodišnjak, igrajući za AHL momčad Hamilton Bulldogs osvojio pet bodova u 16 utakmica'', najavio je novog igrača u Medveščakovoj svlačionici sportski direktor kluba Aaron Fox.
 
Erik Nyström je rođen 1993. godine u Stockholmu (Švedska) i igrač je koji može igrati i na lijevom i na desnom krilu. Juniorski staž Nyström  je odradio u klubu Nacka HK i MODO-u, a prvu profesionalnu sezonu (19 utakmica, 2 asista) odigrao je 2011./2012. u Švedskoj prvoj ligi za MODO. Godine 2012. bio je 154. izbor na NHL draftu od strane Montreal Canadiensa. Prošle sezone, osim što je igrao za juniorsku momčad J20 MODO-a, bio je i na posudbi kod švedskog drugoligaša Karlskrona za koji je u 23 susreta upisao 11 bodova (5 gola, 6 asista). Ove sezone otišao je u Sjevernu Ameriku u AHL klub Hamilton Bulldogse te je dosad odigrao 16 utakmica (5 bodova). Nyström je od 2011./2012. sezone član juniorske reprezentacije Švedske, te je protekle dvije sezone nastupio na Internacionalnom juniorskom turniru U19 i U20.
 
Nyström bi se momčadi zagrebačkih Medvjeda trebao pridružiti najkasnije u srijedu, a ukoliko sve bude po planu pred zagrebačkim navijačima zaigrati će već ovog četvrtak u Domu sportova (19:30h, KHL Medveščak Zagreb – Sibir Novosibirsk).
 
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti