Novost 07.06.2016

Medvjedi te pozivaju da brineš o zdravlju i budeš aktivan

Europski tjedan sporta održat će se od 10. do 17. rujna diljem Hrvatske, a program je namijenjen svim dobnim skupinama

Zagrebački Medvjedi će se i drugu godinu zaredom uključiti u podržavanje i promicanje europske inicijative bavljenja sportom - #BeActive. Naglasak ovog projekta, Europskog tjedna sporta, je na važnosti redovite tjelovježbe i pronalaženju načina da Europljani uključe fizičku aktivnost u svakodnevni život kako bi očuvali ili poboljšali svoje zdravlje.

Tom Zanoški i Matija Miličić sudjelovali su na predstavljanju ovogodišnjeg Tjedna kojeg je inicirala Europska komisija, a Janica Kostelić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, tom prilikom je izjavila:

„Pozivamo sve građane na aktivnost i bavljenje sportom. Izaberite oblik treninga koji vama najbolje odgovara, posvetite se barem pola sata dnevno sebi i svom tijelu. Na taj ćete način prevenirati bolesti i biti sretniji! Projektom Europski tjedan sporta želimo potaknuti cijelu Hrvatsku da prepozna problem neaktivnosti i da damo rješenja kako bismo kao nacija bili zdraviji i živjeli duže!“

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Hrvatska po aktivnosti građana zaostaje u odnosu na druge zemlje Europske unije te je upravo ovakav projekt pravi korak prema naprijed u odabiru sporta koji se uklapa u životni stil i idealna prilika za stvaranje zdravih navika.

Ovogodišnji Tjedan počinje velikim otvaranjem na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana kada će građani u subotu, 10. rujna trenirati uz projekt Aktivna Hrvatska, ali se u isto vrijeme upoznati i s brojnim sportovima i klubovima koji će biti predstavljeni u terminu od 12 do 20 sati tog dana.

Više informacija o kompletnom programu i kako se uključiti potražite na službenoj stranici Europskog tjedna sporta.

UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti