Najava 22.09.2016

Pare: Rad se uvijek isplati

Sutra s početkom u 16 sati Medvjede dočekuju branitelji naslova (SK3)

Branitelji naslova, Metallurg Magnitogorsk sutra će na svome ledu dočekati Medvjede na pretposljednjoj utakmici najdužeg gostujućeg niza sezone. Magnitka trenutno drži drugo mjesto divizije Harlamov i četvrto mjesto Istoka uz 19 bodova iz 11 susreta.

„Za mene je uvijek poseban osjećaj igrati protiv Magnitke“, započeo je Francis Pare koji je sudjelovao u Metallurgovom prvom dizanju Gagarinovog pehara, 2013. godine. „Imam jako puno uspomena, poznanstava i prijateljstava; a to daje dodatnu razinu igri.“

Novopečeni otac vraća se u momčad nakon što je propustio posljednji susret u Čeljabinsku gdje je ponovno najveći problem Zagrepčana bila realizacija. „Svi vide kakve i koliko prilika stvaramo, i moramo prestati razmišljati o tome što sve nismo uspjeli zabiti. Fokus nam mora biti na igri, na cijelom procesu. Rad se uvijek isplati. Moramo samo pucati prema golu i dobre stvari će se dogoditi. S igračima koje imamo, samo je pitanje vremena kada će početi ulaziti.“

Sutrašnji protivnik Medvjede dočekuje sa četiri pobjede u posljednjih pet susreta, a predvodi ih kapetan Sergej Mozjakin koji je nedavno postigao svoj 429 pogodak, zauzevši time prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena. Ujedno, u susretu s Jokeritom u kojem je kapetan izjednačio rekord Borisa Mihajlova, Danis Zaripov dostigao je asistencijom 500. bod u KHL-u.

Zaripov je propustio posljednja tri susreta zbog ozljede, no opasnost po vrata Medvjeda dolazit će sa svih strana. Chris Lee kao najefikasniji branič na kontu ima 9 asistencija i 2 pogotka; a uz Mozjakina (8+8) u napadu prednjače Jan Kovar (1+7) i Wojtek Wolski (4+3).

„Igrati protiv branitelja naslova i pobijediti je teško, ali moguće. Prije svega moramo razmišljati o pomoći obrani. Svi znaju da s All Star igračima kao što su Mozjakin, Zaripov, Kovar, Lee; Magnitka postiže puno golova. Da olakšamo pritisak na našeg vratara i obranu, moramo i mi početi postizati golove“, zaključio je Pare.

Prošle sezone momčad Medvjeda je prvi puta uzela bod iz Metallurg arene te ujedno prvi puta u tri gostovanja nije ostavljena bez postignutog pogotka. Posve drugačiji učinak imaju u Ledenoj dvorani gdje su Medvjedi ubilježili svih šest bodova.

Glavni trener Magnitke, Ilja Vorobjov trenutno je s reprezentacijom Rusije u Torontu na Svjetskom kupu hokeja na ledu pa su pomoćni preuzeli vođenje momčadi.

Vrata uglavnom čuva Vasilij Košečkin koji prosječno prima 2.32 gol po susretu uz postotak obrana od 91.3%.

U usporedbi specijalnih timova, igra s igračem više je na strani sutrašnjih domaćina koji u prosjeku realiziraju 24.4% situacija; dok su timovi za igru s igračem manje podjednaki. Magnitka čuva vrata u 87.5% slučajeva, a Medveščak u 87.1% slučajeva.

Medvjedi će odmjeriti snage s braniteljima naslova sutra s početkom u 16 sati. Prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub 3.

UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti