Izvještaj 14.08.2016

Specijalne momčadi pobijedile Devilse

U drugoj utakmici u Cardiffu, Medveščak je upisao četvrtu pobjedu u četvrtoj pripremnoj utakmici (1:4)

Druga utakmica u dva dana protiv istog protivnika, Cardiff Devilsa, dala je zagrebačkom Medveščaku priliku da isproba neke nove kombinacije, ali isto tako dala je domaćinima priliku da se bolje pripreme i poslože redove.

„Bila je ovo jedna kompetitivna utakmica u kojoj su naše specijalne momčadi odradile veliku ulogu. Lijepo je bilo vidjeti da napredujemo u igri s igračem više i uspijevamo realizirati prilike. Napravili smo promjene u sastavu i dali priliku nekim mlađim igračima“, izjavio je nakon susreta glavni strateg Medvjeda, Gordie Dwyer.

Ovim susretom Medvjedi su zaključili svoj boravak na Otoku. „Uživali smo u cijelom tjednu ovdje. Devilsi su bili savršeni domaćini i zadovoljni smo s ostvarenim“, nadovezao se Dwyer.

Medveščak je četiri puta večeras pogodio mrežu Bena Bownsa, a sva četiri pogotka djelo su specijalnih momčadi. Prva tri rezultat su igre s igračem više, dok je posljednji pak 40 sekundi do isteka vremena u praznu mrežu s igračem manje pospremio Brandon McMillan.

Colby Genoway, dvostruki strijelac utakmice, najprije je vratio vodstvo Medvjedima pet minuta do isteka prve trećine, a kasnije ga i udvostručio.

„Oba gola su u igri s igračem više. Nije bilo planirano da tako zabijamo, ali sve se bolje razumijemo na ledu i to koristimo. Nije savršeno, ali je sve bolje. Komuniciramo, znamo kako se krećemo i igramo hokej umjesto da igramo napamet. To je jako dobar znak jer nam se tim za igru s igračem više mora uigrati što prije“, komentirao je Genoway koji je proglašen Igračem utakmice.

Ovo je bila prva utakmica na ovim pripremama za Jana Smoleca i Matiju Miličića. „Utakmica je bila dobra, vidjelo se da smo bolja momčad. Za mene je ovo bilo jedno pozitivno i veliko iskustvo za mene“, rekao je Smolec.

A kapetansko 'C' nosio je Mark Katic: „Odlično sam se osjećao. Nisam znao kako će dečki reagirati na to što sam kapetan, ali ispalo je odlično. Dali su sve od sebe i presretni smo zbog pobjede i što održavamo niz u predsezoni.“

U svom četvrtom susretu Medvjedi su prvi puta primili pogodak. Unatoč jako dobrom izdanju Nike Hovinena, koji je bio zaposleniji od Dannyja Taylora jučer, Devilsi su došli do svog prvog pogotka protiv KHL momčadi. Layne Ulmer pospremio je odbijeni udarac Joeyja Haddada niti minutu nakon prvog pogotka Medveščaka, onoga Edwina Hedberga.

Sljedeća postaja je Bratislava gdje će u utorak, 16. kolovoza u Slovnaft areni u 19 sati nastaviti pripremne utakmice protiv Slovana. Ulaznice za petu pripremnu utakmicu Medvjeda mogu se kupiti OVDJE.

HK CARDIFF DEVILS – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:4 (1:2;0:1;0:1)

Pripremna utakmica, Ice Arena Wales, Cardiff, UK

STRIJELCI:

06:26 0-1 Hedberg (Mahbod, Krejčik) PP1

07:06 1-1 Ulmer (Haddad, Doucet)

14:26 1-2 Genoway (Sauve, Smith) PP1

28:45 1-3 Genoway (Giroux, Mertl) PP1

59:20 1-4 McMillan SH1, EN

HK CADRIFF DEVILS: Bowns, Murdy, Hotham A., Hotham S., Louis, Fournier, Richardson, Batch, Brine, Ulmer, Asselin, Bentivoglio, Haddad, Myers, Culligan, Piggott, Jones, Morissette, Doucet, Martin, Lord

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Taylor, Hovinen, Sauve, Genoway, Parlett, Mahbod, Zanoški, Giroux, Smejkal, Hedberg, Larkin, Krejčik, Bolduc, Miličić, Bezina, Perkovich, Smith, Mertl, McMillan, Katic, Pare, Arkalov, Smolec

Photo: Helen Brabon

UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti