Transferi 13.07.2015

Stefano Giliati od sada će zabijati za Medvjede

Medveščak je popunio i trenerski kadar s pomoćnim trenerima Alanom Letangom, Ivom Ratejom ml., Klemenom Mohoričem i Dylanom Bestonom.

Od ovog ponedjeljka Medveščakov napad je bogatiji za još jednog igrača, Stefana Giliatija. Talijansko-kanadski napadač u Brlog dolazi s osvojenim naslovom Italije i iskustvom iz AHL-a, ECHL-a i Liige (prva finska liga).
 
''Giliati je odličan igrač koji osim zadaća u napadu, dobro odrađuje i one u obrani. Brz je i energičan igrač, zna dobro iskoristiti situacije na ledu i zabiti gol te će se uklopiti u naš stil momčadi. Iza njega je odlična sezona u Finskoj prvoj ligi, a i igrao je na Spengler kupu za Team Canada prošle godine'', opisao je u nekoliko crtica novog napadača sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.
 
 
Medveščakovi navijači već su imali priliku upoznati Giliatija na prošlogodišnjem Spengler kupu jer je upravo on bio jedan od igrača iz Teama Canade koji je Medvjedima zabio gol. No, da se rodio u Italiji, a ne Montrealu, možda ne bi ni bio na Spengleru niti igrao hokej. Tada bi najvjerojatnije bio dio nekog nogometnog kluba. Naime, njegova obitelj je veliki zaljubljenik u nogomet, a otac, koji se sa 30 godina doselio u Kanadu, ga je i igrao. Stefano je također trenirao nogomet, uz hokej, do 15 godine, ali na kraju se odlučio posvetiti samo hokeju.
 
Prvi profesionalni ugovor Giliati je potpisao 2007./2008. s Toronto Marliesima (AHL) s kojima je proveo tri sezone. Nakon toga je sezonu odigrao za Norfolk Admiralse, da bi zatim 2011./2012. otišao u zemlju svojih roditelja gdje se s Bolzanom okrunio naslovom prvaka Italije te se još više povezao sa svojim korijenima. Protekle tri sezone igrao je za finske prvoligaše SaiPa i Blues te je bio među najboljim strijelcima momčadi.
 
 
Novitet u Brlogu - Medvjedi od ove sezone imaju i video trenera
 
Giliati nije jedino ime s kojim je Medveščak ovog tjedna popunio roster. Tu su i pomoćni treneri koji će biti desna ruka glavnom treneru Gordieu Dwyeru – već dobro uigrani trio Alan Letang, Ivo Ratej ml. i trener golmana Klemen Mohorič te video trener Dylan Beston.
 
Iako u svijetu profesionalnog hokeja na ledu video trener nije ništa novo niti neobično, Medveščaku će ovo biti prvi put otkako djeluje da na trenerskoj klupi ima jednu takvu figuru. Razlog tog poteza je sasvim jednostavan – žele rasti, biti uspješniji, konkurentniji i imati što više pripremljenu momčad. Video treneru Bestonu, koji je i prošle sezone radio s Dwyerom, bit će povjereno pripremanje video materijala uoči i nakon utakmica, ali i osnovne analize tijekom susreta.
 
Ulogu prvog pomoćnog trenera ove sezone će obnašati Alan Letang.
UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti