Novost 25.05.2016

Vuglač prvi Hrvat na KHL Draftu

KHL Medveščak odabrao je Josipa Vuglača svojim drugim izborom na KHL Junior Draftu

Za člana Medveščakove U20 momčadi, 17-godišnjeg Josipa Vuglača pripreme za nadolazeću sezonu dobile su novi značaj. Naime, Vuglač je postao prvi Hrvat ikada odabran na KHL Junior Draftu kada je njegovo ime svojim drugim izborom pročitao sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox: „Našim drugim izborom odlučili smo se za domaćeg igrača, člana naše U20 momčadi, Josipa Vuglača.“

„U šoku sam. Pozitivnom, naravno, ali ovo ne da nisam očekivano, nego nisam mislio niti da je moguće. Ne mogu vjerovati“, bila je prva reakcija Vuglača koji je prošlu sezonu završio kao doprvak juniorske EBEL lige, EBYSL-a. U jakoj konkurenciji ovaj izvanredan uspjeh Medveščakove Dvadesetke nije ostao nezamijećen, a igrači su se našli pod povećalom i pokazali da se na njih može računati.

Šok od prvotnog velikog iznenađenja za Vuglača brzo je zamijenila euforija, a značaj odabira tek je počeo dobivati na važnosti: „Velika mi je čast što su me odabrali i trebat će vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Ali veću motivaciju od ovoga nisam mogao niti sanjati. Treninzi će sada morati biti duži i jači i sve dobiva na važnosti. Dat ću sve od sebe da opravdam ovaj odabir“, izjavio je Vuglač.

Vuglač je bio Medveščakov izbor u petom krugu Drafta, dok je u prvom krugu odabrao Finca Erna Gerlandera, vratara Jokeritove škole za kojeg je Fox rekao: „Gerlander je vratar velikog okvira s puno potencijala.“

UTAKMICE I DOGAĐAJI U ORGANIZACIJI KHL MEDVEŠČAK ZAGREB MJESTA SU NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE I DISKRIMINACIJU! HVALA NA PODRŠCI.
 WEB DIZAJN iDEA STUDIO
COPYRIGHT (c) 2018 KHL MEDVEŠČAK ZAGREB. ALL RIGHTS RESERVED. Zaštita privatnosti