KLUB HOKEJA NA LEDU
ICE HOCKEY CLUB
MEDVEŠČAKMLADI
KHL Medveščak Mladi // KHL
Facebook Instagram YouTube Twitter

Uključite se – stop gladi u Hrvatskoj

Novost 20.03.2017.
Uključite se – stop gladi u Hrvatskoj

Udruga Portal dobrote, čije društveno osviještene akcije zagrebački Medvjedi uvijek spremno podržavaju i pozivaju svoju partnere i navijače da im se priključe, poziva nas da svi zajedno zamislimo „jedan sasvim zeleni (i sretan) svijet u kojem nitko nije gladan jer se hrana ne baca i ne zagađuje se okoliš“.

Velika inicijativa i zelena socijalna ideja još je jednom proizašla iz želje promicanja solidarnosti u društvu i senzibiliziranje javnosti za potrebe društva. Pomoću mobilne aplikacije 'Green Happy Hour' cilj je u stvarnom vremenu povezati obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ribare, male restorane, pekarnice, slastičarnice, ali i socijalne samoposluge i pučke kuhinje u informaciji gdje kupiti povoljniji domaći proizvod, gotovu hranu ili donirati višak koji neće biti iskorišten.

U Hrvatskoj se godišnje baci 400 000 tona hrane u vrijednosti 4 milijarde kuna dok nam 1/5 stanovništva živi ispod granice siromaštva. Cilj projekta je kroz narednih pet godina smanjiti bacanje hrane za 30%.

Mobilna aplikacija projekta 'Nahranimo Hrvatsku' omogućit će:

- doniranje viška prehrambenih proizvoda u svom susjedstvu

- kupnju domaćih i zdravih prehrambenih proizvoda direktno od malih obiteljskih proizvođača po povoljnijoj cijeni

- kupnju jeftinije gotove hrane u restoranima, slastičarnicama, pekarnama

Za stvaranje i pokretanje ove aplikacije udruzi Portal dobrote potrebno je 40 000 dolara. I tu možemo (i moramo) svi pomoći jer i najmanja pomoć je dobrodošla! Na web stranici Indiegogo pokrenuto  je grupno financiranje u kojem svatko može sudjelovati prema svojim mogućnostima.

Sredstva možete uplatiti pritiskom na polje 'Back it' za bilo koji iznos ili odabirom nekog perka.

Ukoliko niste u prilici donirati novac, a želite pomoći ovom projektu, podržite ga dijeljenjem kampanje putem društvenih mreža.

Ova velika pozitivna i humanitarna misija svojevrstan je nastavak projekata 'Kruh za poslije' te 'Da niti jedno dijete u hrvatskoj ne bude gladno' u sklopu kojeg su zagrebački Medvjedi sa svojim navijačima i partnerima osigurali nekoliko tisuća dnevnih obroka za siromašne hrvatske učenike.

I ne zaboravite, obrazovanje i opća kultura najveća su bogatstva.


Top